Σημαντικά για τις ενδοσχολικές εξετάσεις 

αΤο  πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων περιόδου Μαϊου - Ιουνίου 2024

β) Προγραματισμός εξετάσεων, αναβαθμολόγηση, εξετάσεις λόγω απουσίας κλπ: Το έγγραφο εδώ

γ) Η Εξεταστέα Ύλη: το ΦΕΚ εδώ 
δ) Διατύπωση των θεμάτων και τρόπος βαθμολόγησης: το ΦΕΚ εδώ
 
_____________________________________________________________________
article thumbnailΣτο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας τη φετινή χρονιά (2023-2024) εκπονήθηκε ένα projectμε στόχο τη δημιουργία μιας αναγνωστικής γωνιάς στον 1ο όροφο του σχολείου, δεδομένου πως η σχολική βιβλιοθήκη βρίσκεται στο υπόγειο του σχολείου και η πρόσβαση σε αυτήν δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη και άμεση Με τη συνδρομή: -...
article thumbnailTo σχολείο μας, με μια τριμελή ομάδα μαθητών, πήρε μέρος στο φετινό διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας  “Catch a Star” που οργανώνει κάθε χρόνο η  υπηρεσία European Association for Astronomy Education (EAAE) . Τη ομάδα των μαθητών αποτελούσαν οι μαθητές Αρετή Φωτιάδου, Δήμος Τυχάλας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ενώ την επίβλεψη της εργασίας...

Διακρίσεις μαθητών του σχολείου μας

Α) Η μαθήτρια Κατερίνα Τζιώρα Χασογλάνη διακρίθηκε στην Α΄Φάση του  Πέμπτου (5ου ) Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», που διεξήχθη ηλεκτρονικά το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 κι όπου έλαβαν μέρος τρεις μαθητές από το τμήμα Γ1 Οικονομίας & Πληροφορικής του 2 ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού.
Ο Πέμπτος (5ος) Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά « ΕΡΜΗΣ» καθιερώθηκε πριν τέσσερα χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού (Φ15/133186/Δ2/20-11-2023), η οργάνωση και διεξαγωγή του  διαγωνισμού αναλαμβάνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών /τριών στις οικονομικές σπουδές και να συμβάλει στη διάδοση της οικονομικής παιδείας στη νέα γενιά.
Η Κατερίνα περνάει στη Β΄Φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού που θα γίνει με φυσική παρουσία στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Συγχαρητήρια στην Κατερίνα και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση.
 
 
Β) Οι μαθήτριες του Β1 του 2ου ΓΕΛ Ελευθέριου Κορδελιού  Βελώνη Αποστολία, Εκτενίδη Αναστασία και Ζλατίντση Κυριακή - Μαρία διακρίθηκαν στον διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα: "Το Ολοκαύτωμα και οι ΄Ελληνες Εβραίοι". Οι μαθήτριες εξοικειώθηκαν  με την έρευνα του παρελθόντος και δημιούργησαν το βίντεο με την καθοδήγηση της φιλολόγου Ιωάννας Προδρομίδου. Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη διάκριση είναι η μοναδική διάκριση Δημόσιου ΓΕΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αφού πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού οι μαθήτριες μας θα επισκεφτούν το Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς- Μπιρκενάου στην Πολωνία στις 10-12 Ιουλίου 2024.

Additional information