Σημαντικά για τις ενδοσχολικές εξετάσεις 

αΤο  πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων περιόδου Μαϊου - Ιουνίου 2024

β) Προγραματισμός εξετάσεων, αναβαθμολόγηση, εξετάσεις λόγω απουσίας κλπ: Το έγγραφο εδώ

γ) Η Εξεταστέα Ύλη: το ΦΕΚ εδώ 
δ) Διατύπωση των θεμάτων και τρόπος βαθμολόγησης: το ΦΕΚ εδώ
 
_____________________________________________________________________
 
article thumbnailTo σχολείο μας, με μια τριμελή ομάδα μαθητών, πήρε μέρος στο φετινό διεθνή διαγωνισμό αστρονομίας  “Catch a Star” που οργανώνει κάθε χρόνο η  υπηρεσία European Association for Astronomy Education (EAAE) . Τη ομάδα των μαθητών αποτελούσαν οι μαθητές Αρετή Φωτιάδου, Δήμος Τυχάλας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ενώ την επίβλεψη της εργασίας...
article thumbnailΑ) Η μαθήτρια Κατερίνα Τζιώρα Χασογλάνη διακρίθηκε στην Α΄Φάση του  Πέμπτου (5ου ) Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», που διεξήχθη ηλεκτρονικά το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 κι όπου έλαβαν μέρος τρεις μαθητές από το τμήμα Γ1 Οικονομίας & Πληροφορικής του 2 ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού. Ο Πέμπτος (5ος) Μαθητικός Διαγωνισμός...
article thumbnailΤο σχολείο μας συμμετέχει στο 8 ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο  Δήμος Θεσσαλονίκης από τις 24 ως τις 26 Απριλίου 2024 και πραγματοποιείται στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο εκτίθενται δημιουργίες των μαθητών/τριών μας από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που κατασκεύασαν ομαδικά είτε...
article thumbnailΤην Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 το 1ο & 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού συν- διοργάνωσαν μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.  Μέσα από το πρόγραμμα :Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τιμήθηκε η σημαντική ημέρα της Ευρώπης ( επίσημη ημερομηνία εορτασμού 9 Μαΐου), ενισχύοντας την ενότητα...

Η ομάδα Erasmus του 2ου ΓΕΛ Κορδελιού φιλοξενεί τους Ευρωπαίους εταίρους της

Η εβδομάδα 23-27 Οκτωβρίου 2023 υπήρξε ξεχωριστή για τα μέλη της ομάδας του Erasmus, καθώς είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους εταίρους μας από τα σχολεία της διοργανώτριας χώρας Ρουμανίας και των συνεργαζόμενων χωρών, Ισπανίας, Λιθουανίας, Πορτογαλίας. Είχε προηγηθεί η φιλοξενία της ελληνικής ομάδας στη Ρουμανία και στην Ισπανία, ενώ έπονται τα ταξίδια σε Λιθουανία και Πορτογαλία.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες, τέσσερεις από κάθε χώρα-εταίρο, και εννέα συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την τελετή υποδοχής στο σχολείο μας και συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική του προγράμματος, όπως αποκομιδή απορριμμάτων στο φράγμα της Θέρμης και περιήγηση στους καταρράκτες της Έδεσσας. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος άμεσα συνυφασμένους με την ταυτότητα του τόπου μας, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας και το μουσείο των Αιγών.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων αξιολογήθηκε πολύ θετικά από τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες. Τη μεγαλύτερη αξία, ωστόσο, είχε η ανθρώπινη επικοινωνία, η ανταλλαγή πληροφοριών, σκέψεων και – κυρίως – συναισθημάτων και οι πολύτιμες αναμνήσεις που, αφού διαχειριστούμε την πίκρα του αποχωρισμού, θα κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά μας!

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς την προθυμία των Ελλήνων/Ελληνίδων μαθητών/μαθητριών και των οικογενειών τους να φιλοξενήσουν τα παιδιά από τις χώρες-εταίρους αλλά και την ουσιαστική συνεισφορά και συμβολή των παιδιών που δεν μπόρεσαν να παράσχουν φιλοξενία, αλλά συμμετείχαν ενεργά στις τελετές υποδοχής και αποχαιρετισμού. Τους/τις ευχαριστούμε όλους/όλες θερμά γιατί απέδειξαν έμπρακτα ότι, σε πείσμα των καιρών και των αντίξοων συνθηκών, το ελληνικό πνεύμα φιλοξενίας επιβιώνει ακόμη.

Ευχαριστούμε ακόμη  τα μέλη του Πολιτιστικού ΣυλλόγουΚρητών Βρακοφόρων Μακεδονίαςπου μας ταξίδεψαν στην όμορφη Κρήτη με τους χορούς που παρουσίασαν στην τελετή αποχαιρετισμού στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κορδελιού, το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, που παραχώρησε το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κορδελιού, την ομάδα ΚΠΕ Κορδελιού για τις ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες γνωριμίας, τον τεχνικό του Πολυλειτουργικού Κέντρου για την προθυμία του να βοηθήσει στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων και όλους τους φορείς που κατέστησαν δυνατή την οργάνωση και διεξαγωγή των ποικίλων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα την εβδομάδα 23-27 Οκτωβρίου.

Ένα μικρό δείγμα των δραστηριοτήτων της εβδομάδας, καθώς και κάποιες από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών που άνοιξαν τα σπίτια και τις καρδιές τους για τους/τις φιλοξενούμενους/φιλοξενούμενες, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Ευρωπαίοι/Ευρωπαίες φίλοι/φίλες μας, καλή αντάμωση στην Πορτογαλία! Ειλικρινά ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας!

 

Η διοργανώτρια ομάδα: Αμπατζίδης Ελευθέριος (συντονιστής του προγράμματος), Γιαννοπούλου Ιωάννα, Δημητρακοπούλου Μαρία, Κωνσταντινίδου Καλλιόπη.

Additional information