article thumbnailΤη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, από τις 11:00 ως τις 14:00, πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση του 1ου & 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού με στόχο την παρουσίαση/διάχυση των δραστηριοτήτων τους στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού για το τρέχον σχολικό έτος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης των δύο...
article thumbnailΤην Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε στο διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Οι  ένδεκα μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου συμμετείχαν διαδικτυακά στην Οικονομική Ολυμπιάδα από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού. Η μαθήτρια Κατερίνα Τζιόρα Χασογλάνη  (Γ’ τάξη)και...
article thumbnailTo σχολείο μας συμμετείχε, με μια τριμελή ομάδα μαθητών, στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα: «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια των Συμβούλων Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογικών Μαθημάτων, και του Υπευθύνου ΕΚΦΕ Ευόσμου και  διεξήχθη...

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Οι απόφοιτοι/ες συνομιλούν με τους/τις τελειόφοιτους/ες»

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε απόφοιτους και απόφοιτες του σχολείου μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν μαζί μας εμπειρίες από τη φοιτητική τους ζωή και την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο.

Οι ομιλητές και ομιλήτριες μάς συγκίνησαν, μας έκαναν να γελάσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, παραφράζοντας την τόσο εύστοχη επισήμανση του μελλοντικού δασκάλου Αθανάσιου (Σάκη) Αλέκου, ότι «πολλές φορές τα παιδιά κρύβουν μεγαλύτερη σοφία και γενναιοδωρία από τους μεγάλους, για αυτό και νιώθεις πιο χαρούμενος περνώντας χρόνο μαζί τους».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, που επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, υπέβαλαν εύστοχες ερωτήσεις και συντέλεσαν ουσιαστικά στην επιτυχία της ημερίδας.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να τους/τις ευχαριστήσουμε, που υπήρξαν ένα τόσο ενεργό και ενθαρρυντικό ακροατήριο, αλλά και να απευθύνουμε ονομαστικά τις ευχαριστίες μας στην Καπούλα Ελευθερία, που με ειλικρίνεια και θάρρος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη μαθητική της ζωή και στην εμπειρία της ως βοηθού φαρμακείου, στον Αλέκο Αθανάσιο, που, παρά τις πιέσεις να ακολουθήσει καριέρα νομικού, ακολουθεί το όνειρό του να γίνει δάσκαλος -και χαιρόμαστε για αυτό, γιατί ο χώρος της εκπαίδευσης έχει μεγάλη ανάγκη από νέους ανθρώπους με το μεράκι και την καλή του διάθεση -, στην Βουγιουνδρούκα Νικολέτα, που μοιράστηκε πρόθυμα μαζί μας την εμπειρία της ως πρωτοετούς φοιτήτριας Ψυχολογίας, στην Καρατζίδου Άννα Μαρία, που ως μελλοντική νηπιαγωγός, μίλησε με πάθος για τη θέση της τέχνης στην εκπαίδευση και μας ταξίδεψε με τη μελωδική φωνή της, στην Πασχίδου Χριστίνα και στην Σίμου Ειρήνη, φοιτήτριες Χημικού και στενές φίλες από το σχολείο, που με τον διαυγή και ξεκάθαρο λόγο τους μας έδωσαν πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών για την φοιτητική ζωή εν γένει και για τις σπουδές στο Χημικό Τμήμα ειδικότερα, στον Τσεκούρα Παναγιώτη, που επιμένει να θέτει υψηλούς στόχους, τους οποίους επιτυγχάνει με την άοκνη και αδιάλειπτη προσπάθειά του, στην Τσουλφά Μάρθα, που μίλησε για την αφ’ υψηλού αντιμετώπιση φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής από φοιτητές και φοιτήτριες των υπόλοιπων τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία της παρακολούθησης διδασκαλιών και της υλοποίησης διδασκαλίας σε σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος πρακτικής άσκησης του τομέα Παιδαγωγικής, στην Τσιακτσίρα Ευθυμία, που μας  περιέγραψε εύγλωττα τις αντιφατικές απαιτήσεις της Πληροφορικής: οργανωμένη, στοχευμένη, «προσγειωμένη» σκέψη αλλά και φαντασία και ικανότητα να σκέφτεται κανείς «έξω από το κουτί».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον εκλεκτό μας προσκεκλημένο Γκαραλέα Αλέξανδρο, πρωτεύσαντα απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πολλά υποσχόμενο νέο δικηγόρο και υποψήφιο διδάκτορα, που, παρά τις δυσκολίες, μας τίμησε με την παρουσία του, καθήλωσε το ακροατήριο με τον εμπνευσμένο λόγο του, έκανε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, το τεκμήριο της αθωότητας, τα ηθικά διλήμματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας δικηγόρος και κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωσή μας.

Προηγήθηκε ενημέρωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από τους/τις κ. Αγγελακάκη Άγγελο, Κωνσταντινίδου Καλλιόπη και Μαγδαληνού Καλλιόπη, ενώ η κ. Μορφακίδου Ηλιάνα φρόντιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης να διασφαλίζει ότι θα απαθανατιστούν στιγμιότυπα που θα επαναφέρουν στη μνήμη μας  την όμορφη αυτή ημέρα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον κ. Δεληκωστίδη Σωτήριο, που, με τα πνευματώδη σχόλιά του, βοήθησε να δημιουργηθεί χαλαρό κλίμα και να μειωθεί το ενδεχόμενο άγχος των πρώτων ομιλητριών και ομιλητών.

Θερμές ευχαριστίες και στους/στις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που, σχεδόν καθολικά, μας στήριξαν είτε με τη θετική τους στάση, την ενθουσιώδη υποδοχή της πρωτοβουλίας μας και τις μικρές ή μεγαλύτερες εξυπηρετήσεις, που κατέστησαν εφικτή την επιτυχή διεξαγωγή του εγχειρήματος, είτε και με την παρουσία τους, όπως η κ. Αδαμαπούλου, που, πέρα από τα υπόλοιπα, έδωσε και χρήσιμες πληροφορίες για το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ., μολονότι κλήθηκε αιφνιδιαστικά να πάρει το λόγο, και οι κ. Βεργανελάκη,  Μίχου, Χιωτέλλη, που προθυμοποιήθηκαν και να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η συναδελφική στήριξη είναι το πιο πολύτιμο εφόδιο για να αντεπεξερχόμαστε στην απαιτητική καθημερινότητα.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μας, επισημαίνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες έγιναν «δάσκαλοι» και παρέδωσαν πολύτιμα μαθήματα!

Η διοργανώτρια ομάδα: Αγγελακάκης Άγγελος, Δεληκωστίδης Σωτήριος, Κωνσταντινίδου Καλλιόπη, Μαγδαληνού Καλλιόπη, Μορφακίδου Ηλιάνα, Σιδηρόπουλος Νικόλαος

 

Επιμέλεια Κειμένου: Κωνσταντινίδου Καλλιόπη

Additional information