article thumbnailΤη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, από τις 11:00 ως τις 14:00, πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση του 1ου & 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού με στόχο την παρουσίαση/διάχυση των δραστηριοτήτων τους στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού για το τρέχον σχολικό έτος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης των δύο...
article thumbnailΤην Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε στο διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Οι  ένδεκα μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου συμμετείχαν διαδικτυακά στην Οικονομική Ολυμπιάδα από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού. Η μαθήτρια Κατερίνα Τζιόρα Χασογλάνη  (Γ’ τάξη)και...
article thumbnailTo σχολείο μας συμμετείχε, με μια τριμελή ομάδα μαθητών, στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ με θέμα: «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια των Συμβούλων Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογικών Μαθημάτων, και του Υπευθύνου ΕΚΦΕ Ευόσμου και  διεξήχθη...

Μια παρουσίαση της τριασδιάστατης εκτύπωσης στο σχολείο μας

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι μία συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία με λύσεις και εφαρμογές σε πολλούς τομείς  της  βιομηχανίας ,της ιατρικής , της σχεδιαστικής τεχνολογίας αλλά και της  εκπαίδευσης.

Παλιότερα είχαμε στο σχολείο μας μια σχετική εμπειρία αυτής της τεχνολογίας, μέσω της συμμετοχής μας  στα προγράμματα CanSat και MoonCamp της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) .

Καθώς οι προοπτικές και οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας είναι τεράστιες, προσκαλέσαμε έναν παλιό μαθητή μας και μέλος των ομάδων που πήραν μέρος στα παραπάνω προγράμματα για να ενημερώσει και εισαγάγει τους μαθητές μας (και ειδικότερα αυτούς των θετικών κατευθύνσεων) στο κόσμο του 3d printing.

Ο Κλάιντι Σάκα τριτοετής τώρα φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση και παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο τα βασικά στοιχεία της τρισδιάστατής εκτύπωσης, δίνοντας ακόμη και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την τρισδιάστατη εκτύπωση ενός αντικειμένου από τον 3d εκτυπωτή του ( έπαθλο της 2ης θέσης που πήρε με την ομάδα του στο διαγωνισμό MoonCamp).

Ευχαριστούμε θερμά τον Κλάιντι για την τόσο αποτελεσματική ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές του. 

Η οργάνωση της παρουσίασης, που μπορείτε να δείτε εδώ , έγινε από τον καθηγητή του σχολείου μας Νικόλαο Κυριαζόπουλο.

 

Την παρουσίαση 

Additional information